Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Sto godina Novosadskog sajma

2023.03.31
11:04
2023.03.31
16:18
Forrás
Pannon RTV
Velikim vatrometom, projekcijom filma i nastupom Filharmonijskog orkestra iz Zrenjanina Novosadski sajam obeležio je 100 godina od osnivanja.

Izlagačima i posetiocima prvi put je svoje kapije otvorio 1913. godine i od tada je neradzvojivi deo grada. Ova godina značajna je zbog još jednog jubileja, jer će ove godine po 90. put biti organizovan Međunarodni poljoprivredni sajam.

Novosadski sajam i dalje će nastojati da podržava razvoj privrede Srbije – izjavio je Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma: „Novosadski sajam je dobro organizovana pozornica na kojoj nastupaju najbolje kompanije i poslovni ljudi iz celog sveta. Malo je oblasti u kojoj Novosadski sajam nije pokazao da ume da spaja i dodaje vrednosti, od poljoprivrede, preko industrije, sporta do IT sektora, energetike, turizma, lova, umetnosti. Nastali smo na tadašnjoj periferiji grada koji se polako širio pa smo polako stigli u njegov centar, i u centar privrednih zbivanja.“

Novosadski sajam

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.