Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sto mališana šutira loptu u fudbalskom kampu u Totovom Selu

2020.06.25
16:21
2020.06.25
16:26
Forrás
Pannon RTV
U letnjem fudbalskom kampu, Fudbalske akademije „Njerš Ištvan" u Totovom Selu, učestvuje sto osnovaca. Deca su došla iz svih krajeva Vojvodine, a loptu šutiraju i pre-, i poslepodne.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Podeljeni u posebne grupe, od prvog do osmog razreda osnovne škole, deca treninge počinju već od ranih jutarnjih časova. Akoš Ponus iz Horgoša kaže da je počeo da igra fudbal već sa od šest godina: „Ove godine će biti četvrta godina kako igram fudbal. Jednom su kod nas farbali zidove, i molerov sin je išao na fudbal. Pitali su me da li bih i ja želeo da idem na fudbal. Rekao sam da, i od tada igram fudbal."

Adrian Sel takođe igra fudbal već od malih nogu. U kamp dolazi već četvrtu godinu zaredom: „Svaki dan ima dva treninga. Pre-, i poslepodne. Svakih trening traje sat, maksimalno sat i po vremena. Treninzi su prilično naporni, posebno kada je sunčan dan."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Darko Veselinov, jedan od organizatora fudbalskog kampa, ističe da se sa decom bavi 10 trenera i 6 vaspitača, i fokus pre svega stavljaju na poboljšanje tehnike.

Darko Veselinov, trener, koordinator, Fudbalska akademija „Njerš Ištvan", Totovo Selo: „Prvi i glavni cilj kampa nije da dete nauči da igra fudbal, jer ko se razume u ovaj sport, zna da fudbal ne može da se nauči za 4 ili 5 dana, ali mogu da se upoznaju, mogu da sklapaju prijateljstva, koja će posle toga ostati za ceo život. Dakle, prijateljstvo je to što ostaje, i uspomene. Mi ovde pokušavamo da malo korigujemo greške, ali da nauče da igraju fudbal za 4-5 dana, to nije moguće."

Trener je dodao da je njihov cilj takođe da privuku mlade u svet fudbala, da navedu decu da zavole ovaj sport, i da na taj način promovišu rad akademije.

Totovo Selo
Kamp
fudbal
lopta
Vojvodina

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon