Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Sto tamuraša sviralo istovremeno!

2019-07-20
22:05
Forrás
Pannon RTV
Rekordan broj okupljenih tamburaša ostvaren je u subotu popodne u Bačkom Petrovom Selu, dolaskom muzičara iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske.

Bačko Petrovo Selo je danas popodne bilo poprište rekordnog okupljanja muzičara, oko sto tamburaša istovremeno je sviralo. Neki su bili jako mladi, vrlo rado su trzali svoje instrumente. Okupili su se tamburaši iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske. Organizator Sabolč Kiš kaže da je zato bilo lako da skupe ovako velik broj izvođača jer ih u ovom kraju ima najviše, jako vole svirati i samo je trebalo pozvati ih.

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor je kazao da je ovaj instrument barem toliko njihov kao i tuđ. Dobro je što je omladinski forum SVM organizovao ovu manifestaciju, i to baš ovde, ima puno ljudi, dobro se osećaju, muzika spaja i oraspoložuje nas, tako da je jako dobro biti ovde – izjavio je Balint Pastor.

Osim dobre tamuraške muzike organizovan je vašar, dečji programi i večernji koncert za posetioce. 

tamuraš
svira
Bačko Petrovo Selo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Stiže Mikulaš!

Negde sutra ujutru, a negde već večeras stiže Mikulaš. Deca ga željno čekaju, da vide šta je doneo u lepo složene čizme ili cipelice. Brojni običaji vezuju se za Mikulaša (Svetog Nikolu).