Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Stotine kupaca iz Mađarske na buvljaku

2019-04-19
16:46
2019-04-19
19:51
Forrás
Pannon RTV
Pred uskršnji vikend mnogi poslednje kupovine obavljaju ovde, ali se traži i uobičajena roba, poput odeće i garderobe. Trgovci očekuju veliki promet.

Ima svega što mami i oči i nepca, a za sve to na subotički buvljak stiglo je i mnogo kupaca iz Mađarske, koji se ovde prvi put sreću sa ovako velikom pijacom.

Porodica Trefaš-Tot stigla je iz mesta Ukrol, u županiji Vesprem jer su mnogo dobrih vesti čuli o ovoj pijaci. „Ima jako mnogo svega. Cene su dobre i jako nam se dopada" kažu članovi ove porodice koji su došli, u prvom redu, da kupe cipele, odeću za slobodno vreme, majice, čarape i slično.

Po prvi put je na pijacu stigao i Zoltan David Horvat iz Dunaujvarosa: „Meni se dopada. Veliki je izbor. Obično smo išli u Peštu u kupovinu, ima sličnosti između dve pijace".

Simona Sente i njena porodica doputovali su iz Ortiloša u županiji Šomođi: „Ima ih jako mnogo, i postoje mesta na kojima se ne može ni pomeriti zbog gužve, ali mi se dopada ovde".

Kupci iz Mađarske u prvom redu traže garderobu, slatkiše, ali mnogi nose i uređaje za kuhinju i posuđe. Svi su saglasni u tome da su cene mnogo povoljnije nego u Mađarskoj, i da se i pored visoke cene goriva i iz udaljenijih delova Mađarske isplati doći na subotički buvljak.

buvljak
mađarski kupci

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.