Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Stotine kupaca iz Mađarske na buvljaku

2019-04-19
16:46
2019-04-19
19:51
Forrás
Pannon RTV
Pred uskršnji vikend mnogi poslednje kupovine obavljaju ovde, ali se traži i uobičajena roba, poput odeće i garderobe. Trgovci očekuju veliki promet.

Ima svega što mami i oči i nepca, a za sve to na subotički buvljak stiglo je i mnogo kupaca iz Mađarske, koji se ovde prvi put sreću sa ovako velikom pijacom.

Porodica Trefaš-Tot stigla je iz mesta Ukrol, u županiji Vesprem jer su mnogo dobrih vesti čuli o ovoj pijaci. „Ima jako mnogo svega. Cene su dobre i jako nam se dopada" kažu članovi ove porodice koji su došli, u prvom redu, da kupe cipele, odeću za slobodno vreme, majice, čarape i slično.

Po prvi put je na pijacu stigao i Zoltan David Horvat iz Dunaujvarosa: „Meni se dopada. Veliki je izbor. Obično smo išli u Peštu u kupovinu, ima sličnosti između dve pijace".

Simona Sente i njena porodica doputovali su iz Ortiloša u županiji Šomođi: „Ima ih jako mnogo, i postoje mesta na kojima se ne može ni pomeriti zbog gužve, ali mi se dopada ovde".

Kupci iz Mađarske u prvom redu traže garderobu, slatkiše, ali mnogi nose i uređaje za kuhinju i posuđe. Svi su saglasni u tome da su cene mnogo povoljnije nego u Mađarskoj, i da se i pored visoke cene goriva i iz udaljenijih delova Mađarske isplati doći na subotički buvljak.

buvljak
mađarski kupci

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvoren granični prelaz Rabe-Kubekhaza

Peter Sijarto ministar spoljnih poslova Mađarske i Ivica Dačić ministar spoljnih poslova Srbije presekli vrpcu i svečano otvorili novi granični prelaz.