Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Stručni izlet za učenike srednjih škola

2019-05-18
14:23
2019-05-18
23:58
Forrás
Pannon RTV
Mađarski nacionalni savet u Subotici je po četvrti put organizovao stručni izlet za učenike trećih razreda srednjih škola.

Na jednodnevnom izletu gotovo 50 učenika moglo je da se upozna sa mogućnostima daljeg školovanja u Subotici. Imali su prilike da posete Visoku tehničku školu strukovnih studija, laboratoriju Građevinskog fakulteta, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku i Ekonomski fakultet. Profesori koji govore mađarski jezik i demonstratori sa viših godina informisali su učenike o onome što treba da znaju o pojedinim strukama. U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija učenike koji su stigli iz Ade, Kanjiže i Sente pozdravio je Gergelj Gabor Barat, predsednik Odbora za obrazovanje MNS-a.

„Cilj ovog dana je da se srednjoškolci upoznaju sa fakultetima koji ih interesuju i ovim doprinosimo tome da po završetku srednje škole, ili gimnazije, učenici ovde nastave školovanje na nekoj visokoškolskoj ustanovi" kaže Gergelj Gabor Barat, predsednik, Odbor za obrazovanje, MNS (Mađarska sloga).

ucenici
Subotica
Mađarski nacionalni savet

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije