Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Stručni seminar za mlade pravnike

2020-09-26
16:06
2020-09-26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Udruženje mađarskih pravnika u Vojvodini održava strukovni seminar za vikend za mlade pravnike i studente prava.

Na trodnevnom događaju učesnici će moći slušati prezentacije iskusnih stručnjaka i doći će u dodir sa temama s kojima su se ređe susretali tokom svojih akademskih godina, ali im mogu biti korisni u radu. Događaj će se održati u konferencijskom centru na Fruškoj Gori.

Strukovni vikend otvoren je za 12 mladih ljudi. Predavanja se mogu pratiti i putem interneta na fejsbuk stranici Udruženja mađarskih pravnika Vojvodine.

"Kao mlad advokat pokušavam iskoristiti prilike da upoznam što više novih ljudi u toj profesiji." rekao je Aron Agošton, advokat iz Sente.

Glavna svrha sastanka je sticanje kontakata i savetovanje.

"Cilj je pokušati održati mlade pravnike na okupu u našoj profesiji, međusobno se upoznati, dobiti pomoć, savete učitelja i predavača i razvijati se u struci na takvom nivou." rekao je Erik Sedlar, član, organizator, Udruženje mađarskih pravnika u Vojvodini.

Na predavanjima koja su uglavnom praktična, stručnjaci sa polaznicima razgovaraju o temama kao što su izvršenje kazne ili osnove zaštite potrošača. Osim pravnika, predavanja će držati i sociolog i istoričar.

„Pokušao sam odabrati temu koju nismo obrađivali ili nismo u potpunosti pokrili u univerzitetskom obrazovanju. Takav je zakon o zaštiti potrošača. Trenutno Pravni fakultet u Novom Sadu u svoj nastavni program nema ukuljučenu ovu temu na osnovnim studijama, mi samo delimično predajemo o zaštiti potrošača na master studijama. Nadamo se da će se ovo u budućnosti malo promeniti." rekao je Atila Dudaš, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Udruženje ove godine zbog epidemiološke situacije nije uspelo organizovati letnju školu prava na tradicionalan način, međutim okupljanje mladih kolega smatra se od velike važnosti, pa ovu prazninu pokušavaju nadoknaditi upravo ovim stručnim vikendima.

Događaj je otvorio Mihalj Njilaš, predsednik Udruženje mađarskih pravnika u Vojvodini. „Nedostaje mladih pravnika i s jedne strane naše udruženje već dugo želi motivisati mlade da odaberu ovu struku, a s druge strane da se na ovaj način pravnici dalje usavršavaju " rekao je Mihalj Njilaš.

U sklopu trodnevnog događaja učesnici će posetiti i Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.

pravnici
pravnik
seminar

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.