Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Stručno usavršavanje za pedagoge u Subotici

2020-09-26
20:51
Forrás
Pannon RTV
Danas je u Tehničkoj školi "Ivana Sarić" u Subotici organizovano usavršavanje za pedagoge.

U sklopu 24. Letnje akademije u Subotici učesnici su mogli razviti svoja znanja iz područja matematike, primene bajki u pedagogiji i likovnog obrazovanja. Događaj je organizovalo Udruženje mađarskih pedagoga Severne Bačke.

Oko 50 pedagoga iz vrtića, nastavnika i profesora matematike pohađalo je stručno usavršavanje za vikend. Za pedagoge iz vrtića i učitelje predavanja o razvoju likovnih veština su održale Nora L. Ritok i Zita Terek. Uključeni su uživo iz Mađarske. Lenke Kobrehel, učiteljica u Osnovnoj školi "Ištvan Sečenji" u Subotici, rekla je da je sve tehnike detaljno opisala kako bi ih mogla primeniti u obrazovanju: „Vizuelno obrazovanje izuzetno je dobar način za razvoj dece u likovnom obrazovanju, pre svega zbog toga što nauče da se oslanjaju na svoju maštu prilikom crtanja, bez da prate tačna uputstva za crtanje. " rekla je Lenke Kobrehel, učiteljica u Osnovnoj školi "Ištvan Sečenji" u Subotici.

Iz Kluža je direktno uključen matematičar Andraš Silard koji je održao obuku na daljinu za nastavnike matematike. Iboja De Negri, predsednik Udruženja mađarskih pedagoga Severne Bačke, koje je organizovalo stručno usavršavanje, rekla je da je najvažnije ovih dana podstaći učenike na razmišljanje, rešavanje zadataka koristeći vlastite veštine u okvirima rešavanja matematičkih problema. "Nažalost, ove godine smo 24. Letnju akademiju morali drugačije organizovati s obzirom na vanredno stanje, tako da je prvi deo održan u avgustu, čekali smo poboljšanje epidemioloških prilika, kako bi se obuka mogla održati uživo, ali nažalost epidemiološka situacija to ne dopušta, pa se danas obuka odvija putem učenja na daljinu." rekla je Iboja De Negri, predsednik Udruženja mađarskih pedagoga Severne Bačke.

Dodala je da je jedan od glavnih ciljeva letnje akademije da pedagozi mogu u praksi primeniti tehnike koje su naučili, pomažući tako deci da se bolje razvijaju.

Subotić Marko
pedagogija
Ivan Sarić
Ibolja De Negri

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije