Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Studentski dom „Evropa" očekuje brucoše

2020.08.15
20:15
2020.08.15
20:21
Forrás
Pannon RTV
Do 1. septembra, dakle u naredne dve sedmice još mogu da se prijave studenti prve godine fakulteta ili viših škola, koji bi u narednoj školskoj godini želeli da stanuju u Studentskom domu „Evropa".
Pannon RTV

U ustanovi čekaju da se prijave studenti prve godine koji su položili prijemne ispite na nekoj od akreditovanih novosadskih visokoškolskih institucija.

Antonia Kaposta iz Subotice želela bi da se ostvari u svetu informatičke tehnologije. Sa sveže završenom srednjom školom školovanje će nastaviti na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Nada se da će tokom studiranja moći da stanuje u Studentskom domu „Evropa".

„U potpunosti podržava učenika mađarskog porekla. Lepo je uređen i ima odgovarajuće uslove."

Pannon RTV

U Studentskom domu „Evropa" u Novom Sadu uglavnom su dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilo. Osim toga, studentima su na raspolaganju kuhinje i društvene prostorije. Ustanova je jedinstvena i po tome što organizuje stručne sekcije.

Za studente prvih godina obezbeđeno je 150 mesta. Za smeštaj mogu da konkurišu oni brucoši koji su položili prijemni na nekoj od akreditovanih novosadskih visokoškolskih ustanova, na mađarskom jeziku su završili osnovnu ili srednju školu, i nemaju adresu prebivališta  u Novom Sadu.

„Konkursna dokumentacija, odnosno formulari koje treba popuniti mogu se pronaći na sajtu Mađarskog nacionalnog saveta, ali ih i sa sajta Studentskog doma „Evropa" jedan link vodi ka tome gde mogu da pronađu tačne podatke o uslovima konkursa, o dokumentaciji koju treba predati. Dokumentacija se predaje širom Vojvodine u kancelarijama CMH" kaže Ildiko Šnejder-Šara, direktorica, Studentski dom „Evropa".

Studenti starijih godina za smeštaj u domu moći će da se prijave u drugom krugu, tokom oktobra.

studentski dom
Evropa
brucoš
očekuje

Najnovije

13:02

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.