Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Stupila na snagu zabrana kretanja za vikend

2020.03.29
14:06
2020.03.29
20:16
Forrás
Pannon RTV
S obzirom da je vikend, od 15 časova je u Srbiji stupila na snagu opšta zabrana izlaska.

O pooštrenim ograničenjima koja se odnose na subotu i nedelju juče je na svojoj sednici odlučila Vlada Srbije. Tokom radnih dana zabrana izlaska koja se odnosi na sve građane i dalje će trajati od 17 do 5 časova izjutra. Stariji od 65 godina takođe ne smeju da napuštaju svoje stanove, osim nedeljom u zoru u vremenu određenom za obavljanje kupovine. U seoskim sredinama ograničenje izlaska starijima odnosi se na one iznad 70 godina. Osim toga, svi koji su nakon 14. marta prešli granicu Srbije, nezavisno od toga na koliko dana im je izrečen karantin, dužni su da ostanu u samoizolaciji 28 dana. Nadležne službe to neprekidno kontrolišu.

zabrana kretanja
vikend
subota
nedelja
zabrana izlaska
pooštreni
ograničenja

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.