Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Subotica: Prevaranti obilaze mesnu zajednicu Zorka

2019.02.09
17:29
Forrás
Pannon RTV
Prema javljanjima lokalnog stanovništva, muškarac i žena, oboje starosti oko 50 godina obilaze kuće u pokušaju prevare.

Kako se odbraniti od prevaranata i varalica u svakodnevnom životu? – večito je pitanje. Žitelji subotičke mesne zajednice Zorka od nedavno se suočavaju sa ovakvim problemima.

Bezbroj romana, drama i filmova se bavi temom prevare. Ali ne moramo da idemo u svet mašte, i u stvarnosti možemo imati problema sa prevarantima. Ovih dana su sredovečni par, muškarac i žena pokušali prevarom da iznude novac od naivnih građana, i uspevali su u tome – kažu meštani.

Prevaranti sa spiskom u rukama obilaze kuće u MZ Zorka sa pokušajom iznude novca od naivnih građana. Stanovnici u nekoliko ulica su svedočili da je prevarantski par od njih tražio po 200 dinara. “Žena je srednjih godina, ima oko 50 godina, uobičajenog je izgleda. Bila je sama. Nisam gledala kuda je nestala, samo sam je ispratila. Pitala je za osobu po imenu iz kuće broj pet. Pokazala sam, ne vidite da je srušena, nema nikoga“ kaže Ana Skenderović iz Subotice.

Pannon RTV

Ana Skenderović nije dala traženu sumu, ali je zato njen komšija Mladen Vasiljević bio lakoveran: “Dolazim, skrećem u ulicu, vidim ženu kako stoji pored bandere, sa papirima u ruci. Stanem gde i obično, izađem iz auta, na to žena prilazi i kaže da traži brojeve kuća 17, 13 i 4. Kažem broj 17 je tu, koga traži, ona traži Katarinu Vasiljević, a to je moja supruga. Kaže mi  da prikuplja članarinu od 200 dinara za mesnu zajednicu. Imao sam toliko kod sebe i dao sam zadnje.”

Neovlašćena lica bez zvaničnog dokumenta za identifikaciju prikupljaju sredstva u ime mesne zajednice – izjavio je predsednik saveta MZ Zorka Zoltan Kudlik za RTV Panon: “Ovih dana su građani javljali da se ovakav slučaj desio u više ulica na teritoriji mesne zajednice. Mi smo na ovo reagovali i obavestili građane da mesna zajednica nema nikakve veze sa ovim i da se ograđujemo od ove akcije.”

Zvaničnici MZ Zorka pozivaju pažnju građana da u ovakvim situacijama obavezno zatraže zvanične dokumente za identifikaciju a prevarante odmah prijave policiji.

Subotica
mesna zajednica Zorka

Slične vesti

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.