Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bognár Róbert

Subotičani neće ostati bez grejanja

2021.12.06
14:20
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Grada Subotice i JP „Srbijagas" su postigli dogovor, pa obustave isporuke gasa, koje je predviđeno za utorak, 7. decembar, neće biti – obaveštava JKP „Suboticagas".

To znači da će sutra i škole i vrtići raditi po uobičajenom rasporedu rada.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Prošle nedelje smo još pisali o tome da će snabdevanje biti obustavljeno uprkos tome što je osnivač, Grad Subotica, više puta tražio od „Srbijagas"-a i od preduzeća Transportgas Srbija, odlaganje spajanja izmeštenog dela priključnog gasovoda za glavnu mernu regulacionu stanicu, za period posle grejne sezone.

Sada je, međutim, postignut dogovor, pa se planirani radovi odlažu. Još nije poznato kada će to biti sprovedeno, ali će JKP „Suboticagas" blagovremeno obavestiti korisnike.

U subotičkim osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima Predškolske ustanove „Naša radost", sutra će biti redovan nastavni dan. To su potvrdili i Aktivi direktora subotičkih škola, kao i Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost". Roditelji i učenici su prethodno obavešteni o tome da će sutra biti realizovana nastava na daljinu, zbog radova na gasovodu, jer bi u tom slučaju bilo zaustavljeno i daljinsko grejanje, ali su radovi otkazani, pa će u utorak biti redovna nastava, u zagrejanim učionicama i dnevnim boravcima.

grejanje
Subotica
gas
nastava

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.