Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bognár Róbert

Subotičani neće ostati bez grejanja

2021.12.06
14:20
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Grada Subotice i JP „Srbijagas" su postigli dogovor, pa obustave isporuke gasa, koje je predviđeno za utorak, 7. decembar, neće biti – obaveštava JKP „Suboticagas".

To znači da će sutra i škole i vrtići raditi po uobičajenom rasporedu rada.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Prošle nedelje smo još pisali o tome da će snabdevanje biti obustavljeno uprkos tome što je osnivač, Grad Subotica, više puta tražio od „Srbijagas"-a i od preduzeća Transportgas Srbija, odlaganje spajanja izmeštenog dela priključnog gasovoda za glavnu mernu regulacionu stanicu, za period posle grejne sezone.

Sada je, međutim, postignut dogovor, pa se planirani radovi odlažu. Još nije poznato kada će to biti sprovedeno, ali će JKP „Suboticagas" blagovremeno obavestiti korisnike.

U subotičkim osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima Predškolske ustanove „Naša radost", sutra će biti redovan nastavni dan. To su potvrdili i Aktivi direktora subotičkih škola, kao i Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost". Roditelji i učenici su prethodno obavešteni o tome da će sutra biti realizovana nastava na daljinu, zbog radova na gasovodu, jer bi u tom slučaju bilo zaustavljeno i daljinsko grejanje, ali su radovi otkazani, pa će u utorak biti redovna nastava, u zagrejanim učionicama i dnevnim boravcima.

grejanje
Subotica
gas
nastava

Najnovije

17:51, Frissítve: 17:57

U Subotici boravi manji broj migranata

U centru Subotice sada ljudi mogu videti manje migranata nego ranije, a proteklih nedelja su demontirani i ilegalni kampovi. Pansioni se redovno proveravaju od strane nadležnih rgana, pa tako jedan deo migranata boravi u Prihvatnom centru u Subotici.
17:37, Frissítve: 17:46

Magija vitraža

U Gradskom muzeju u Subotici se održava konferencija posvećena vitražima. Tokom trodnevnog savetovanja, zainteresovani će imati priliku da čuju 13 naučnih izlaganja.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.