Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Subotička lokalna samouprava očekuje značajne prihode od izdavanja poljoprivrednog zemljišta

2020-12-03
16:48
2020-12-03
18:12
Forrás
Pannon RTV
Na sednici Skupštine grada Subotice raspravljalo se o osam tačaka dnevnog reda.

Najveću raspravu na sednici donela je prva tačka dnevnog reda, a to je Odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta. Ove godine će u zakup biti dato 7100 hektara poljoprivrednog zemljišta. Od te površine, na osnovu prava prečeg zakupa, do poljoprivrednog zemljišta je došlo 279 poljoprivrednika i stočara. Opozicija je kritikovala kašnjenje u donošenju te odluke. Predstavnici vladajućih stranaka, sa druge ističu da postoji opravdani razlog za kašnjenje. Veljko Vojnić, šef odborničke grupe, SNS: „Kašnjenje je nastalo isključivo iz objektivnih razloga, najpre zbog epidemije, a potom i zbog izbora koje je raspisao predsednik Skupštine Republike Srbije, čime je praktično prestao mandat prethodne komisije, i koja zbog toga nije mogla da završi započeti posao. Skupština grada Subotice je morala da formira i izabere novu komisiju. Odmah nakon što je formirana nova komisija, ista je zatražila usvajanje odluke."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Odluka o izdavanju poljoprivrednog zemljišta, koja je usvojena na sednici Skupštine grada, bila je od posebnog značaja za Savez vojvođanskih Mađara - rekao je Janoš Nagel, šef odborničke grupe te stranke. „Preostalih blizu 2000 hektara zemlje biće dato u zakup na javnoj licitaciji, koja će biti održana najverovatnije na proleće naredne godine. Grad Subotica će od zakupnine dobiti značajna sredstva, na osnovu sada usvojenog programa očekujemo iznos od 63 miliona dinara na godišnjem nivou. Zajedno sa poljoprivrednim zemljištem koje je već ranije dugoročno dato u zakup poljoprivrednicima, godišnji prihod biće blizu 100 miliona dinara."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Na dnevnom redu je bila i izmena i dopuna Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada. Pored toga, odbornici su usvojili prvu izmenu programa poslovanja za 2020. godinu Fonda „Rehak Laslo". Odlučivali su i o personalnim rešenjima, pa je tako imenovan stari-novi direktor Zoološkog vrta Palić. Skupština grada Subotice održaće do kraja godine još jednu sednicu, a na dnevnom redu te sednice naći će se i budžet grada za 2021. godinu.

Subotica
izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta
prihod
Janoš Nagel

Najnovije

Najčitanije