Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Subotički festival ukusa

2020-06-30
19:31
2020-06-30
19:40
Forrás
Pannon RTV
Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Šareni bomboni, med, specijaliteti od rakije, džemovi i ukrasne biljke – to su neki od proizvoda koje možemo sresti na Subotičkom festivala ukusa.

Pored tradicionalne mocarele, na štandu Dragice Stojinić iz Valjeva, mogu se naći sirevi sa ukusom voća i povrća: „Imamo slane vrste sireva. Sa šunkom, maslinama, rukolom, koprivom, vlašcem, mlevenom paprikom, belim lukom i limunom. Ovo su naše slane vrste, a od slatkih ima sa malinama, borovnicom i višnjama."

Na manifestciju su došli izlagači iz Srbije i iz okolnih zemalja, rekao je Antal Đerke, glavni organizator Subotičkog festivala ukusa: „Kao izlagači, pokrećemo oko 50-60 izlagača, oni koji mogu, doći će, oni koji ne mogu, neće, jer ponekad ima više manifestacija odjednom, tako da imamo vrlo različite izlagače. Imali smo izlagače iz Mađarske, Hrvatske, sada imamo i izlagače iz južne Srbije. Dakle na našoj manifestaciji se pojavljuju izlagači iz prilično široko kruga."

Subotički festival ukusa, koji je organizovan 16.put u centru Subotice, zatvara se predstojećeg vikenda, u nedelju.

Subotica
Subotički festival ukusa

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije