Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Subotički odbornici će raspravljati i o rebalansu budžeta

2021.12.01
16:17
2021.12.01
21:48
Forrás
Pannon RTV
Na prostoru nekadašnje fabrike „Azotara", na periferiji Subotice, planira se izgradnja solarne elektrane. Plan detaljne regulacije za elektranu, rebalans budžeta i vraćanje dugova, sve to će se naći na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Subotice.

Na dnevnom redu će biti 34 tačke.

Polomljeni prozori, zidovi koji se ruše - prostor nekadašnje fabrike đubriva „Azotara" danas stoji napušteno, ali je plan da se to promeni, naime u narednom periodu bi mogao da se izradi dokument o uticaju na životnu sredinu, kako bi se na tom mestu izgradila solarna elektrana -  rekao je Dr Balint Pastor. Predsednik Skupštine grada je na konferenciji za novinare predstavio dnevni red sednice, koja će biti održana u četvrtak. „Sa jedne strane, izradiće se Plan detaljne regulacije za prostor između ulice Jovana Mikića i koridora železničke pruge, od Segedinskog puta do Tesline ulice, a biće izrađen i Plan detaljne regulacije za solarnu elektranu na Bikovu, na prostoru od 70 hektara bivše „Azotare", koji je naručilo preduzeće „Intermol doo" iz Novog Sada.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Na dnevnom redu će biti i usvajanje rebalansa budžeta, što će biti druga ovogodišnja izmena gradskog budžeta, naime prihodi su porasli. „Prihodi se ostvaruju u mnogo većoj meri, nego što je to planirano, tako da je to jedna dobra, pozitivna vest. Sasvim konkretno to znači da je prihodovna strana za 3,66 odsto veća nego što je to predhodno planirano. To znači da su prihodi veći za 238,3 miliona dinara. To se desilo uprkos činjenici da nismo povećavali poresku osnovicu."

Višak prihoda će biti raspoređen za razvoj lokalne javno-komunalnih preduzeća, odnosno za izmirenje duga od 212 miliona dinara, koji je preostao nakon kupovine Prve kasarne i Doma vojske u centru grada - dodao je Dr Balint Pastor.

rebalans budžeta
Subotica
dr Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.