Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MIRJANA ČVORIĆ GUBELJIĆ/bs

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

2023.06.03
12:39
2023.06.03
12:52
Forrás
RTS
Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.

Nesreća se dogodila oko 9.20 časova. Uviđaj je završen, a nakon popravke autobusa deca se vraćaju kući.

U autobusu je bilo 79 đaka.

"Imali smo sudar na ulasku u Šabac, čovek nam je izleteo ispred autobusa iz smera gde nije trebalo da bude, srećom, autobus je sporo vozio jer je vozač ulazio u grad, pa je šteta mala. Ima lakše povređenih, deset dece“, kaže Nastavnik muzičkog u OŠ Desanka Maksimović u Futogu Đorđe Kurjak.

Dr Luka Janković kaže da su svi dovezeni u stabilnom opštem stanju.

"Mislimo da su trenutno sve lakše telesne povrede, petoro ili šestoro je otpušteno odavde, trenutno je dijagnostika za ostalih petoro“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, sve su povrede kontuzivnog tipa nagnječene, neki su udarili grudnim košem, neki ekstremititetima rukama nogama, jedino je vodič malo teže povređen on je u trenutku sudara stajao pa je telom udario o vetrobran.

Uviđaj je obavio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i naredio hapšenje vozača automobila (1946. godište) zbog ugrožavanja javnog saobraćaj.

Šabac
sudar
autobus
automobil

Slične vesti

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.