Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Suficit u budžetu Vojvodine

2019-10-17
21:15
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada usvojila Izveštaj o kvartalnom izvršenju vojvođanskog budžeta. Planom bio predviđen godišnji deficit od 5 milijardi, ali je ostvaren kvartalni suficit od 3,7 milijardi dinara.

Prihodi i primanja pokrajinskog budžeta za devet meseci  bili su  56,7 milijardi dinara ili 75,7 odsto od planiranih 74,98 milijardi.

Rashodi i izdaci budžeta su izvršeni u iznosu od 47,7 milijardi dinara ili 63,6 odsto od planiranog obima budžeta, odnosno 84 odsto od ostvarenih prihoda— saopštila je Pokrajinska vlada.

Prema izveštaju o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2019. godinu, u periodu januar – septembar koji je Pokrajinska vlada usvojila, navodi se da je planirani budžetski deficit za ovu godinu od 5 milijardi dinara, ali je  ostvaren je budžetski suficit od 3,7 milijardi dinara.

Jedan od budžetskih izvora koji je doprineo suficitu su  prihodi od  poreza na lična primanja odnosno zarade kao i porez na dobit pravnih lica koji su ostvareni u većem iznosu  od kvartalnog plana — navodi Pokrajinska vlada.

Vojvodina
budžet
suficit

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije