Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Suspenzija zabrane kretanja kamiona

2019-06-13
21:18
Forrás
Pannon RTV
Zbog tropskih vrelina u Mađarskoj će ovaj vikend vanredno biti dozvoljeno kamionima da saobraćaju.

Zbog velike žege se u Mađarskoj u subotu i nedelju suspenduje zabrana kretanja kamiona, saopštilo je mađarsko ministarstvo inovacija i tehnologije. Odluka je donesena zbog zdravstvene zaštite i bezbednosti saobraćaja. Zahvaljujući ovoj meri vozači neće morati da čekaju na vrelini, svoje transportne zadatke će moći da obave bez većih prekida, stoji u saopštenju.

Pravilo glasi da zabrana kretanja kamiona inače traje od 22 časa subotom do 22 časa nedeljom, no u vanrednim slučajevima ministarstvo inovacija i tehnologije uz saglasnost ministra zaduženog za zaštitu okoline privremeno može da suspenzuje ovu zabranu.

Meteo alarm trećeg nivoa je u Mađarskoj proglašen do nedelje do ponoći.    

zabrana
kamioni
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.