Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Sutra je Dan nacionalne sloge – u Bačkim Vinogradima centralna vojvođanska svečanost

2020-06-03
17:09
Forrás
Pannon RTV
U više mesta u Vojvodini biće održano podsećanje na potpisivanje Trijanonskog mira pre 100 godina i svečanost povodom Dana nacionalne sloge.

Centralna vojvođanska svečanost biće održana od 16 časova u Bačkim Vinogradima. Nakon svete mise, programom u kojem će biti recitacije, pesme i narodnih plesova podsetiće na događaje od pre 100 godina. Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Robert Katona, predsednik mesne zajednice održače govore. Program će uživo prenositi Panon televizija i Subotički mađarski radio.

Bački Vinogradi
nacionalna sloga
svečanost
dan nacionalne sloge

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.