Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Svadbarski kolač za Oliverovo ozdravljenje

2020-11-21
20:28
Forrás
Pannon RTV
Mađarsko kulturno-umetnički centar u Debeljači, zajedno s lokalnim Forumom penzionera Saveza vojvođanskih Mađara, ispekli su svadbarski kolač-fontoš. Prihod je namenjen za podršku Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka.

Poznatom svadbarskom kolaču iz Debeljače nema premca, kažu meštani. Mnogi su kupili ovaj delikates da pomognu oporavku Olivera Pala Gajodija. Eržebet Diveki, članica Mađarskog kulturno-umetničkog centra u Debeljači, je rekla da je vrlo rado prihvatila da peče kolače."Poručujem da Oliverovi roditelji private ovaj naš mali skromni poklon, koji smo prikupili." rekla je Eržebet Diveki.

Ištvan Alfeldi, potpredsednik lokalnog Foruma penzionera Saveza vojvođanskih Mađara, je rekao da, iako su mala organizacija, preuzeli su na sebe deo posla. „Uvek smo pomagali onima koji su nam se obratili. U ovakvim vrstama manifestacija možemo pomoći, jer mi kao organizacija ne raspolažemo velikim novčanim sredstvima ali na ovaj način, da radom doprinesemo, uvek ćemo se odazvati da pružimo pomoć." rekao je Ištvan Alfeldi.

 Janoš K. Nađ, predsednik Mađarskog kulturno-umetničkog centra u Debeljači je rekao da su, po ugledu na druge događaje i inicijative na društvenim mrežama i oni dobili podstrek da pomognu. Ispostavilo se, da ispečeni svadbarski kolači-fontoši nisu bili dovoljni -jer je bila velika potražnja.

„Danas će biti pomalo čudne okolnosti, jer mislim da će svi ispečeni svadbarski kolači biti nedovoljni jer će ih ljudi kupovati s jedne strane jer ih vole a sa druge strane jer žele da pomognu Oliveru." rekao je Janoš K. Nađ.

Ukupno je napravljeno 244 fontoša i prodavano je za 150 dinara. Tako je prikupljeno oko 37.500 dinara.

 

Oliver Pal Gajodi
Debeljača

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.