Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Svaka liturgijska godina je nova šansa

2021.12.01
15:52
Forrás
Pannon RTV
Advent, period priprema za Božić je najlepše, najintimnije doba godine.

Katolička liturgijska ili crkvena godina počinje prve nedelje Adventa i završava se sledeće godine, praznikom Hrista Kralja. Župnik crkve Svetih anđela čuvara u Kanjiži, Ištvan Palatinuš kaže da je svaka crkvena godina jedna nova šansa: „Svaka crkvena godina pruža priliku da produbimo svoj odnos sa dobrim Bogom, sa samim sobom, sa ovim divnim, lepim svetom, i da zaista živimo svoj život tako da se u njemu možemo bogatiti i rasti po Božijem učenju. Uvek nas navodi na to da kao jedno prelepo lepo drvo, koje je okruženo godovima, da tako i mi tokom našeg života učvrstimo odnos sa Bogom, da ponovo proživimo tajne spasenja, period spasenja."

liturgijska godina
advent
božić
Ištvan Palatinuš

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.