Ugrás a tartalomra
Facebook

Svaki Mađar odgovoran je za svakog Mađara

2020.04.12
13:45
2020.04.12
13:50
Forrás
Pannon RTV
Mađarska je uputila pakete pomoći i mađarskim zajednicama izvan granice. Peter Sijarto postavio je o tome video izveštaj na svojoj facebook stranici.

Mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova na svojoj facebook stranici postavio je novi video zapis o tome kako mađarska Vlada opremom pruža pomoć Mađarima koji žive izvan granica. Za Mađare u Slovačkoj, Erdelju, Sekelju, Ukrajini, Slavoniji, Pomurju i u Vojvodini obezbeđeno je 600 hiljada zaštitnih maski, nekoliko desetina hiljada zaštitnih odela, zaštitne opreme i testova.

mađar
odgovoran
Peter Sijarto
Mađarska
Vojvodina
Slovačka
Erdelj
Ukrajina
Slavonija

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.