Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sve je više migranata u Subotici i okolini

2019-10-18
20:50
Forrás
RTV Pannon
Ilegalni migranti pojavljuju se ne samo u predgrađima, sve ih je više i u centru grada.

Najviše ih je u okolini železničke stanice. Sede u parkovima, kupaju se na javnim česmama i ostavljaju puno smeća za sobom. Meštani se plaše migranata koji tumaraju ulicama. Migranti sede sa prtljagom na klupama u parku nasuprot železničke stanice.

Jedan od njih kaže, da su krenuli iz Pakistana, jer je zemlja siromašna i puna političkih problema: “Idem u Nemačku jer su tamo jako ljubazni. To je zemlja domaćinska, zemlja koja obećava.”

Drugom migrantu isto je Nemačka odredište: “Dolazim iz Pakistana i idem u Nemačku da radim i zarađujem.”

Većina Subotičana ne odobrava što je sve više migranata po centru grada. Plaše ih se i kažu da samo stvaraju probleme: “Upadaju u kuće, napadaju žene. Zaista, ni malo se ne radujemo što vlada toliko njih pušta u zemlju.”

Muškarac srednjih godina kaže da migranti u Subotici za sobom ostavljaju mnogo smeća: “Neuredni su, sve razbacaju na sve strane, prljaju. Nikom se to ne sviđa ali šta da radimo. Ni policija ne može da ih otera.”

Iako nema zvaničnih podataka o broju migranata u Subotici i okolini, na ulicama grada sve češće se susrećemo sa manjim ili većim grupama.

migranti
Subotica

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.