Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sve je više migranata u Subotici i okolini

2019-10-18
20:50
Forrás
RTV Pannon
Ilegalni migranti pojavljuju se ne samo u predgrađima, sve ih je više i u centru grada.

Najviše ih je u okolini železničke stanice. Sede u parkovima, kupaju se na javnim česmama i ostavljaju puno smeća za sobom. Meštani se plaše migranata koji tumaraju ulicama. Migranti sede sa prtljagom na klupama u parku nasuprot železničke stanice.

Jedan od njih kaže, da su krenuli iz Pakistana, jer je zemlja siromašna i puna političkih problema: “Idem u Nemačku jer su tamo jako ljubazni. To je zemlja domaćinska, zemlja koja obećava.”

Drugom migrantu isto je Nemačka odredište: “Dolazim iz Pakistana i idem u Nemačku da radim i zarađujem.”

Većina Subotičana ne odobrava što je sve više migranata po centru grada. Plaše ih se i kažu da samo stvaraju probleme: “Upadaju u kuće, napadaju žene. Zaista, ni malo se ne radujemo što vlada toliko njih pušta u zemlju.”

Muškarac srednjih godina kaže da migranti u Subotici za sobom ostavljaju mnogo smeća: “Neuredni su, sve razbacaju na sve strane, prljaju. Nikom se to ne sviđa ali šta da radimo. Ni policija ne može da ih otera.”

Iako nema zvaničnih podataka o broju migranata u Subotici i okolini, na ulicama grada sve češće se susrećemo sa manjim ili većim grupama.

migranti
Subotica

Slične vesti

Najnovije

17:54, Frissítve: 18:04

Ostaje jesenje vreme

Ovih dana ne možemo očekivati otopljavanje. Pred nama su vetroviti i kišoviti dani. Vikend može doneti topli front sa temperaturama i do 26 stepeni.

Najčitanije

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.