Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sve više migranata ide ka Rumuniji i Ukrajini

2017.10.02
14:02
2017.10.02
15:53
U periodu od petka do ponedeljka je mađarska policija osujetila protivzakonit prelazak 93 lica u državu.

U petak je zadržano 43, subotu 3, a nedelju 9 osoba koje su protivzakonito pokušavale da pređu preko državne granice na delu gde se nalazi privremena fizička barijera u vidu granične ograde. Pomenuta lica su otpraćena da se vrate nazad.

Što se tiče rumunske i ukrajinske granice, otkriveno je 38 lica, kao i jedan krijumčar ljudi protiv kojeg je pokrenut odgovarajući krivični postupak.

Tokom cele protekle nedelje sprečen je ilegalan ulaza 244 migranata u Mađarsku, koji su otpraćeni da se vrate sa južne mađarske granice, dok je prošlih sedam dana na granici sa Ukrajinom i Rumunijom zaustavljen protivzakonit prelazak 65 migranata, stoji u informaciji koju je objavila mađarska policija, a prenela informativna agencija MTI.

migranti
Rumunija
Ukrajina

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.