Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sve više turista u Senti

2019-04-10
22:35
2019-04-11
10:22
Forrás
Pannon RTV
U poslednje vreme se značajno povećao broj turista koji posećuju Sentu, za šest godina se broj noćenja šestostruko povećao.

U senćanskoj gradskoj kući održan je seminar o turizmu. Gosti se ne dive samo prirodnim lepotama grada, već je u tornju gradske kuće postavljena i izložba, a posetioci mogu da se dive i panorami i pogledu sa tornja.

Član gradskog veća zadužen za turizam Andraš Košicki iz Saveza vojvođanskih Mađara kaže da je pre oko sedam godina, kada su započeli posao na gradnji brenda Senćanske bitke, broj noćenja bio 5 hiljada. "Sada imamo 30 hiljada noćenja godišnje. To je čak i u procentima impozantan broj" – izjavio je Košicki.

Cilj projekta integralnog razvoja prirode i kulture Potisja Intereg IPA je da Turistička organizacija Vojvodine i lokalna samouprava županije Čongrad zajedno stvore prekograničnu turističku mrežu.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović kaže da i Senta i drugi potiski gradovi i lokalne samouprave u Srbiji imaju mnogo toga da prikažu te da ih treba spojiti u projekat zajedničke turističke ture.

Prvenstveni cilj razvoja turizma je da ubuduće posetioci ne posete grad na samo jedno noćenje.

Senta
turizam

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.