Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom Dana grada

2021.09.11
19:16
Forrás
Pannon RTV
Na dan 324. godišnjice bitke kod Sente tradicionalno je održana svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom obeležavanja Dana grada, na kojoj su uručene najprestižnije nagrade opštine i potpisan je sporazum o bratimljenju Sente i Pakša.

Plaketa Pro Urbe je ove godine dodeljena Fondaciji „Pro Scientia Naturae" i Gezi Fabriju. Geza Fabri je dobio prestižno priznanje za promociju mađarske narodne muzike i negovanje koboz muzike.

Geza Fabri, folklorni pevač: "Bilo mi je jako važno da me Skupština opštine Senta primeti, odnosno Senćani, obrate pažnju na mene kad sam ovde i kad nisam ovde, a oni osećaju kako mi srce kuca."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fondaciji „Pro Scientia Naturae" je nagrađena za 25 godina izvanrednog rada u hortikulturnom inženjerstvu u Senti. Laslo Lenđel, direktor Fondacije „Pro Scientia Naturae": Postoje mnoge druge profesionalne aktivnosti i razvojne aktivnosti koje organizuje Fondacija „Pro Scientia Naturae" i zbog ovih aktivnosti smo nagrađeni ovim priznanjem, gest poštovanja ovih aktivnosti, i hvala vam puno na ovoj prestižnoj nagradi."

Posthumna nagrada Pro Urbe za životno delo je dodeljena Laslu Balog Viragu, a nagrada Juventus Pro Urbe pripala je Miklošu Feheru.

Mikloš Feher, pisac: "Mislim da nema većeg priznanja u životu osobe, od toga da ga rodni grad, opština, mesto gde je rođen, gde radi oda priznanje, veće počasti od toga nema."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na svečanosti je upriličeno svečano potpisivanje sporazuma o bratimljenju između Sente i Pakša.

Peter Sabo, gradonačelnik Pakša: "U mnogočemu smo vrlo slični, broj stanovnika, obrazovne i kulturne institucije su slične, pa mislim da će to biti vrlo dobar odnos."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na svečanosti je predsedik opštine Senta, Rudolf Cegledi, predstavio prisutnima sve ostvarene investicije tokom prethodne godine, kao i one investicije koje su još u toku.

"Epidemija i njene posledice su imale uticaja na posao koji je trebalo obaviti, ali pronašli smo rešenje za svaku poteškoću koja se pojavila. Osigurali smo nesmetan život opštine i njenih naselja čak i u vanrednom stanju, niti jedno javno preduzeće nije bilo u situaciji u kojoj je njegova aktivnost morala biti obustavljena, nije nedostajalo grejanja, gasa ili vode za piće."

Navedena ulaganja i razvoj napravljeni su na način da je svako radio posao iz svoj delokruga, čak i kad su uslovi bili najteži, dodao je predsednik opštine.

Skupština opštine
Senta
dan grada

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.