Ugrás a tartalomra
Tanévnyitó
Pannon RTV

Svečani početak nastave na visokoj tehničkoj školi

2019-09-26
18:00
Forrás
Pannon RTV
Visoka tehnička škola strukovnih studija ima preko 180 učenika što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine.

Svečanost je započela nastupom učenika subotičke Muzičke škole, a potom je Igor Firstner, direktor visokoškolske ustanove pozdravio nove studente.

Diákok a tanévnyitón

Direktor je dodao da su brucoši mogli da biraju među pet smerova, od čega su četiri potpuno popunjena, dok je na mašinstvu ostalo samo jedno mesto. „Ove godine pokrenuli smo pet smerova: informatiku, mehatroniku, menadžer tehničkih komunikacija, elektrotehnika i mašinstvo. Najpopularniji smer je bila informatika, ovde je bilo značajno više prijavljenih tako da nisu mogli svi biti upisani koji su to želeli. Tokom juna popunjen je i smer za menadžere. U septembru, u drugom upisnom roku uspeli smo u potpunosti da popunimo smerove mehatroniku i elektrotehniku, što inače nije bio slučaj u ranijim godinama" rekao je Igor Firstner, direktor.

Visoka Tehnička Škola
Subotica
školska godina
početak

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.