Ugrás a tartalomra

Svečani prijem za 250 brucoša na Ekonomskom fakultetu u Subotici

2023.10.02
12:36
2023.10.02
16:29
Forrás
Pannon RTV
Ekonomski fakultet je upisao 64. generaciju studenata.

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici danas je svečano dočekano 250 brucoša. Sada je i 64. generacija krenula na fakultet – naglasio je Nebojša Gvozdenović. Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici je naglasio da je danas praznik jer svečano dočekujemo studente prve godine i dajemo im savete. Dodao je da se ove godine, uz oko 500 studenata na odeljenju u Novom Sadu, skoro 800 mladih odlučilo za smer ekonomije i informatike.

Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta Subotica: „Na Ekonomskom fakultetu Subotica imamo dva smera, jedan je poslovna ekonomija, drugi je poslovna informatika. Dakle, na smeru poslovne informatike se studenti osposobljavaju da budu spona između privrede i Informacionih tehnologija. A na smeru poslovne ekonomije na trećoj godini mogu da biraju između smerova poput marketinga, trgovine, menadžmenta, evropske ekonomije i poslovanja, računovodstva, finansija itd.

ekonomski fakultet
Nebojša Gvozdenović

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.