Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Svečano otvoren zatvoreni teren sa veštačkom travom u Mužlji

2021.10.17
14:26
2021.10.17
17:05
Forrás
Pannon RTV
U Mužlji je svečano otvoren zatvoreni fudbalski teren sa veštačkom travom, a u isto vreme je obeležena i godišnjica, 80. godina postojanja lokalnog Fudbalskog kluba „Lehel".

Objekat je sagrađen uz podršku Fudbalske akademije TSC-a iz Bačke Topole i Vlade Mađarske.

Pannon RTV/Lukács Attila

Fudbal u Mužlji ima dugu tradiciju, a i dalje je jedan od najpopularnijih sportova među mladima u tom mestu. U ekipama dečaka i devojčica igra oko 120 mladih ljudi.

Mihalj Vaci, predsednik Fudbalskog kluba „Lehel", Mužlja: „Veoma sam srećan zbog ovoga što se dogodilo ovde u Mužlji. Kao što ste čuli, klub ima 80 godina. Ovo je veliki događaj u njegovoj istoriji. Možda naši preci, naši roditelji, naše pradede i prabake nisu ni pomišljali na ovako nešto, da će tako nešto postojati, onda kada su oni počeli da se bave sportom u Mužlji.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Teren je sagrađen zahvaljujući činjenici da je Fudbalski klub „Lehel" postao jedan od pod-centara Akademije TSC-a.

Sabolč Palađi, generalni direktor, Fudbalski klub TSC, Bačka Topola: „Ako budu dobro radili, ova investicija će uroditi plodom i osim toga što će decu u svakom slučaju učiti zdravom načinu života, među ovim mladim ljudima ćemo pronaći igrače, decu, koji će kao odrasli moći ozbiljno da se bave fudbalom."

Pannon RTV/Lukács Attila

Manifestaciju je podržao i nadležni Pokrajinski sekretarijat, ali meštani Mužlje mogu očekivati i dodatnu podršku.

Laslo Kormanjoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu: „Mislim da će u budućnosti ovde i dalje biti potrebna finansijska podrška. Na samo održavanje i upravljanje, tako da se nadamo da smo sada podržali godišnjicu, a sledeće godine, nabavku rekvizita koji će deci pomoći što efikasnije održavanje fudbalskih treninga."

Pannon RTV/Lukács Attila

Ovom objektu se ne raduju samo najmlađi, već i članovi seniorskog tima.

Sabolč Čikoš, fudbaler Fudbalskog kluba „Lehel", Mužlja: „Zimi ne moramo da tražimo drugo mesto gde bismo mogli da treniramo, jer je napolju jako hladno, sneg je i napolju ne možete redovno trenirati. To nam mnogo znači. To je veoma dobro mesto, privlači i mlade, pa će na taj način „Lehel" imati više igrača. Na taj način njegova budućnost može biti fantastična."

Pannon RTV/Lukács Attila

U Zrenjaninu ima oko 2500 registrovanih fudbalera.

Jožef Stojko, član Gradsko veća, Zrenjanin: „Jedna takva velika investicija se već odavno nije dogodila, odavno nije bilo primera za to. Ali ne samo u Mužlji, mogu reći i u Zrenjaninu, u gradu, jer ni u gradu ne postoji fudbalski klub koji bi mogao da se pohvali da ima takvo pokrivanje sa dvostrukim platnom, kakvo imamo mi u Mužlji."

Župnik Stojan Kalapiš je blagoslovio objekat, a zatim je upriličeno i zvanično otvaranje. Prvo su svoje znanje odmerili najmlađi. A na velikom terenu Sportskog centra „Lehel" utakmicu su odigrali veterani lokalnog kluba i kluba „Berč" iz Mađarsle.

Mužlja
teren
veštačka trava
Sabolč Palađi
fudbal

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.