Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Svečano otvoreno igralište u Lurko kući

2018.06.06
18:45
Forrás
Pannon RTV
Prostor je opremljen ljuljaškama, vrteškama, ogradom sa peskom, toboganima. Izgradnju igališta pomogao i Soroptimist klub.

Deca su sa oduševljenjem primila vest da se gradi igralište. Do sada su se napolju igrali vije i žmurke, a sada mogu da biraju među brojnim igrama.

Lurko kuća funkcioniše u Hajdukovu od 2008. godine. Trenutno se bave sa 22 dece iz siromašnih porodica. Karolj Harmat, direktor Fondacije Poverelo kaže da delu dece nastavnici pružaju bezbrižnost i sigurnost detinjstva, koje ne mogu da dobiju kod kuće.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

„Čovek je zaista biće igre. Jedan sadrug iz mog reda čak je i napisao knjigu o tome da je Isus razigran. Čovek koji se igra, je onaj koji život uzima za igru, ali ga posmatra i ozbiljno. Treba naučiti igrati se u životu", kaže Karolj Harmat.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Klub Soroptimist sa 240.000 dinara doprineo je ulaganjima.

Ildiko Monar, predsednica Kluba Soroptimist kaže: „Naši članovi su donirali, ali bilo je i onih koji su posebno kupovali drvenu građu i slično".

Klub čitave godine pomaže decu u stanju potrebe u Hajdukovu. Ove godine prikupili su ukupno 320.000 dinara za potrebe Lurko kuće.

Hajdukovo
Soroptimist klub
Lurko kuća

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.