Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Svest o klimatskim promenama treba razvijati već u predškolskom uzrastu

2019-11-25
20:28
Forrás
Pannon RTV
Više od dvadeset vaspitača učestvovalo je na stručnom usavršavanju u Kikindi, na temu vaspitanja o klimatskim promenama.

Organizatori kažu da svest o klimatskim promenama kod budućih generacija treba razvijati već u vrtićima.

Praktični deo obuke održan je u Predškolskoj ustanovi Dragoljub Udički. Aktivnost posvećenu formiranju stava vodila je pedagog Ildiko Bozokine Sabo.

Ildiko Bozokine Sabo, vrtić "Szabadság-tér", Hodmezevašarhelj, Mađarska: „Programski paket je predstavljen u gotovo pet zemalja a u Mađarskoj postoje redovne radionice o ovoj temi. Naš cilj je da deca postanu odrasli ljudi koji vole svoje okruženje, i da budu sposobni da žive klimatski svesno. Preko dece želimo da pošaljemo poruku porodicama i vaspitačima."

Jednodnevni trening je organizovao Mađarski nacionalni Savet uz podršku Mađarskog državnog sekretarijata za nacionalnu politiku.

Aniko Jeras, predsednik, Izvršni odbor, Mađarski nacionalni Savet: „Važno je da deca u vrtiću, pored jačanja maternjeg jezika i negovanja naših tradicija, razvijaju is svest o klimatskim promenama. Vaspitači koji danas pohađaju ovu naprednu obuku, a dolaze iz sedam opština, sedam ustanova, vratiće se kući sa takvim znanjem za koje verujemo da će kasnije moći uključiti u rad sa decom."

klimatske promene
Kikinda
Aniko Jeras

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije