Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Svet bankarstva" – pomoćni udžbenik za srednjoškolce

2021.02.05
16:58
2021.02.05
18:23
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je predstavljen priručnik pod nazivom „Svet bankarstva". Ovo izdanje pruža pomoć srednjoškolcima u sticanju osnovnog znanja iz ekonomije.
Pannon RTV

„Svet bankarstva" je autorsko delo Sonje Lobode i Eve Lazić, stručnih nastavnika ekonomije, a recenziju potpisuju Kornel Tot i Judit Nađpal, direktor i nastavnica stručnih predmeta Ekonomske i trgovinske škole u Senti.

Pomoćni udžbenik je objavljen u izdanju Mađarskog nacionalnog saveta i Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević" iz Subotice, uz podršku mađarske vlade. Na prezentaciji je, Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a, rekla da se izdavači udžbenika fokusiraju na knjige na mađarskom jeziku za osnovce, pa je pisanje i prevođene knjiga za srednjoškolce palo u drugi plan. Zbog toga je Mađarski nacionalni savet na sebe preduzeo ozbiljan zadatak, predvideo je prevođenje 18 srednjoškolskih udžbenika, a nakon toga na red dolaze publikacije strukovnih škola.

Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a: „Mađarski nacionalni savet nije želeo da čeka dok prevodi i pisanje udžbenika srednjih stručnih škola ne dođu u prvi plan, pa je počeo sa objavljivanjem pomoćnih udžbenika. Danas predstavljeni „Svet bankarstva", već je osmi pomoćni udžbenik objavljen uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta. To je već drugi udžbenik za srednjoškolce u ekonomskim i trgovinskim školama, jer je u martu 2019. godine objavljen „Svet novca", a ovom prilikom i „Svet bankarstva". Ovaj pomoćni udžbenik će moći da koriste srednjoškolci, koji se školuju na različitim stručnim smerovima, stručnih ekonomskih i trgovinskih srednjih škola."

Svet bankarstva
udžbenik
pomoćni
srednjoškolci
Subotica
priručnik
MNS
Aniko Jeras
Svet novca

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.