Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Svi u kajake! – regata u Kanjiži

2020-07-01
18:45
2020-07-01
18:52
Forrás
Pannon RTV
U nedelju, 5. jula biće održana 46. kajakaška regata u Kanjiži, koja je ujedno i 11-to pomen takmičenje „Kanjo Zoltan".

Na regati će biti 23 trke, a nadmetaće se domaće i mađarske ekipe. Organizatori očekuju između 250 i 300 učesnika.

Mladi kajakaši u Kanjiži ubrzano se pripremaju za regatu ovog vikenda. Lara Nađ već tri godine je kajakaš i za to vreme imala je brojne uspehe. Za regatu ovog vikenda nastoji da prikaže svoju najbolju formu.

„Čekam, jer smo već davno imali takmičenje i radoznala sam koliko sam napredovala na zimskim pripremama. Bila sam na svakom treningu kada sam mogla i smatram da sam maksimalno pripremljena" kaže Lara Nađ, takmičarka, Kanjiža.

Ovo sportsko takmičenje izuzetno je važno i za klub i za sportsku disciplinu, jer joj je prvenstveni cilj popularizacija vožnje kajaka.

„Očekujemo veoma brojno takmičnje, dolazi više domačih klubova, svi iz Vojvodine, iz drugih delova države stižu. Iz Mađarske su se na takmičenje prijavile četiri veoma snažne ekipe, učestvuju ekipno i sa više izabranih takmičara, dakle očekujemo da ćemo imati takmičenje visokog ranga" rekao je Ištvan Apro, glavni trener, Kajakaški klub „Bratstvo" Kanjiža.

Na kajakaško takmičenje prijavljeni su svi uzrasti od najmlađih do odraslih. Kajakaši se nadmeću na stazi od 500 metara, a trke počinju u nedelju u 10 časova kod štranda u Kanjiži.

regatta
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.