Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

SVM na izbore za Beograd izlazi sa SNS

2018.01.17
19:12
Forrás
Pannon RTV
Predsednik gradske organizacije SVM za Beograd Nebojša Marjanović će biti na 43. poziciji na izbornoj listi SNS koja će brojati 110 imena.

Savez vojvođanskih Mađara će biti na izbornoj listi Srpske napredne stranke na izborima za lokalnu samoupravu grada Beograda. Predsednik lokalne organizacije SVM Nebojša Marjanović biće na 43. poziciji na ovoj listi od 110 kandidata koje Srpska napredna stranka predlaže biračima.

Prema statističkim podacima, u Beogradu živi nešto više od 1.800 Mađara, a lokalna organizacija SVM nema samo članove koji su se odnekud doselili u Beograd, već je najveći broj članova onih koji su rođeni Beograđani. Nebojša Marjanović je za Pannon RTV izjavio da on shvata da kao jedini član SVM neće moći da pokreće ogromne projekte, ali da će manje projekte, koji su značajni za mađarsko-srpske veze, moći da inicira te da to i planira da učini.

Marjanović je dodao da je prva stvar koja mu pada na pamet, a o kojoj se uvek govori, spomenik Janošu Hunjadiju na Kalemegdanu, a osim toga se spominjao i toranj Gardoš u Zemunu. Dakle, radi se o simbolima koji povezuju naše narode, Srbe i Mađare – kazao je Marjanović i dodao da će imajući u vidu odlične veze i saradnju na istorijskom nivou, ova inicijativa biti pokrenuta a sigurno i realizovana. 

SVM
SNS
Beograd
izbori

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.