Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

SVM podržava izmene Zakona o zapošljavanju

2021.05.11
19:04
2021.05.11
19:57
Forrás
Szerbiai RTV
Dr Emeše Uri je rekla da je potrebno uskladiti broj škola i mesta, odnosno potrebe na lokalnom nivou.

Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara podržava predloge zakona o radu u prvom redu zbog toga što su usklađeni sa zakonima Unije koji se odnose na ovu oblast – rekla je u svom obraćanju dr Emeše Uri. Republička poslanica SVM-a  je dodala: važno je da ukoliko lokalne samouprave pripreme odgovarajući akcioni plan za zapošljavanje, onda u njegovom ostvarenju mogu da računaju na podršku nadležnog ministarstva. Istakla je da predlog zakona o zapošljavanju treba uskladiti i sa obrazovnom strategijom, kako bi obrazovali stručnjake u profilima koji mogu dobiti zaposlenje.

„Obrazovanje bi nekako trebalo uskladiti. Dakle, škole i broj mesta u određenim obrazovnim ustanovama sa onim što su potrebe na lokalnom nivou. I to ne samo tako, da imamo školu, nećemo je zatvoriti, već je potrebno planirati da li nam je potrebna određena struka, ili neka druga. To je budućnost koju već sada gradimo. Veoma je teško promeniti način razmišljanja pojedinca i one navike kako smo do sada planirali. Ali, ukoliko nam to uspe,  ostvariće se ova saradnja sa različitim ministarstvima, jer jedinstveno razmišljamo. Smatram da je ovaj korak potrebno načiniti za blagostanje države, isto kao što nam je proteklih godina to i uspelo da ostvarimo u brojnim slučajevima," rekla je dr Emeše Uri, republička poslanica SVM-a.

dr Emeše Uri
zakon
zapošljavanje

Najnovije

19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
14:31, Frissítve: 15:59

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.