Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

SVM podržava izmene Zakona o zapošljavanju

2021.05.11
19:04
2021.05.11
19:57
Forrás
Szerbiai RTV
Dr Emeše Uri je rekla da je potrebno uskladiti broj škola i mesta, odnosno potrebe na lokalnom nivou.

Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara podržava predloge zakona o radu u prvom redu zbog toga što su usklađeni sa zakonima Unije koji se odnose na ovu oblast – rekla je u svom obraćanju dr Emeše Uri. Republička poslanica SVM-a  je dodala: važno je da ukoliko lokalne samouprave pripreme odgovarajući akcioni plan za zapošljavanje, onda u njegovom ostvarenju mogu da računaju na podršku nadležnog ministarstva. Istakla je da predlog zakona o zapošljavanju treba uskladiti i sa obrazovnom strategijom, kako bi obrazovali stručnjake u profilima koji mogu dobiti zaposlenje.

„Obrazovanje bi nekako trebalo uskladiti. Dakle, škole i broj mesta u određenim obrazovnim ustanovama sa onim što su potrebe na lokalnom nivou. I to ne samo tako, da imamo školu, nećemo je zatvoriti, već je potrebno planirati da li nam je potrebna određena struka, ili neka druga. To je budućnost koju već sada gradimo. Veoma je teško promeniti način razmišljanja pojedinca i one navike kako smo do sada planirali. Ali, ukoliko nam to uspe,  ostvariće se ova saradnja sa različitim ministarstvima, jer jedinstveno razmišljamo. Smatram da je ovaj korak potrebno načiniti za blagostanje države, isto kao što nam je proteklih godina to i uspelo da ostvarimo u brojnim slučajevima," rekla je dr Emeše Uri, republička poslanica SVM-a.

dr Emeše Uri
zakon
zapošljavanje

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.