Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

SVM podržava Nacrt zakona o socijalnim kartama

2021.02.09
16:05
Forrás
Pannon RTV
Savez vojvođanskih Mađara podržava Nacrt zakona o socijalnim kartama, rekla je na današnjoj sednici republičkog parlamenta dr Emeše Uri.

Poslanica SVM-a u republičkom parlamentu je naglasila da će socijalne karte učiniti transparentnim strukturu korisnika.

Poslanica SVM-a u republičkom parlamentu je dodala, da je to bilo predviđeno ranije 2017. godine, a zatim potvrđeno u vladinom programu 2020. godine.

„Socijalna karta identifikovaće grupe korisnika na temelju toga imaju li pravo na socijalnu zaštitu, ako su se vratili kući iz druge zemlje, strane zemlje u kojoj su to pravo iskoristili. Nikada ne smemo zaboraviti na izbeglice, one koji su prisiljeni napustiti svoje domove. Posebnu pažnju treba posvetiti onim delovima stanovništva koji pripadaju nekoj etničkoj grupi. Takođe bih istakla da ovaj postupak mora biti bez stigme." rekla je dr Emeše Uri, poslanica SMV-a u republičkom parlamentu.

SVM
Savez vojvođanskih Mađara
socijalna karta
dr Emeše Uri

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!