Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

SVM se priprema za vladajuću poziciju na pokrajinskom nivou

2020.06.26
16:03
Forrás
Pannon RTV
Ovo je izjavio Mihalj Njilaš juče u emisiji “Javni poslovi”.

Član predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednik pokrajinske vlade u sadašnjem mandatu rekao je da je pokrajinska lista stranke dobila više od 70.000 glasova na izborima 21. juna.

Dodao je, da će u narednom ciklusu imati dvostruko više mesta u vojvođanskom parlamentu u odnosu na prethodni mandat i to predstavlja ozbiljno jačanje Saveza vojvođanskih Mađara na ovom nivou.

Mihalj Njilaš, član predsedništva SVM: “Mislimo da se trajan i duboko plodan odnos sa našim partnerom, sa Srpskom naprednom strankom, što je posebno bilo prisutno na pokrajinskom nivou, može nastaviti. Naravno da želimo da dobijemo što bolja mesta i u administraciji, kako bi mađarske stvari mogli i dalje upravljati iz Novog Sada.”

SVM
pokrajina
vlada
Mihalj Njilaš
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.