Ugrás a tartalomra

SVM: Vučić poštuje dogovore

2017.03.23
10:00
Savez vojvođanskih Mađara je u sredu uveče u Zrenjaninu u pozorištu Toša Jovanović održao svoju centralnu izbornu manifestaciju za središnji Banat
Savez vojvođanskih Mađara je u sredu uveče u Zrenjaninu u pozorištu Toša Jovanović održao svoju centralnu izbornu manifestaciju za središnji Banat. Okupili su se i visoki predstavnici stranke i predstavnici okolnih mađarskih naselja. Elvira Kovač, potpredsednica SVM je rekla kako je odluka predsedništva da se podrži kandidat vladajuće koalicije bila jednoglasna, dok je Jožef Stojko, član stranke i Gradskog veća govorio o dosadašnjoj saradnji SVM i Srpske napredne stranke u Zrenjaninu. “Negujemo svoju kulturu, tradiciju, jezik, možemo da se informišemo na svom maternjem jeziku. To je veliki uspeh. Zahvaljujući koalicionoj saradnji smo od 15. marta uspeli da obezbedimo Mađarima u Zrenjaninu da imaju bibliotekara na svom maternjem jeziku” - naglasio je Jožef Stojko. Pokrajinski poslanik Laslo Kormanjoš je govorio o brojnim funkcijama na kojima se nalauzi SVM na pokrajinskom nivou, i zahvaljujući kojima se bori za interese Mađara, poput očuvanja razreda sa malim brojem učenika. On je dodao da je logično da će i drugog aprila podržati kandidata koalicije u kojoj se nalazi i na republikom i pokrajinskom nivou, i s kim ima korektnu saradnju. Balint Pastor, šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije je rekao da je Aleksandar Vučić u protekle tri godine dokazao svoju reč. Potpisao je koalicioni sporazum, sve se realizovalo od onoga što su Mađari tražili, Vučić je izbrisao kolektivnu krivicu – objasnio je Balint Pastor. On je dodao da ako Mađari u Banatu žele da sačuvaju obrazovanje na mađarskom ovakvo kako je sada, da onda treba da budu u dobrim odnosima sa donosiocima odluka. “U ovom slučaju i u narednim godinama to će biti Srpska napredna stranka. Predsednik SNS je zajednički kandidat vladajuće koalicije, i kandidat Saveza vojvođanskih Mađara” - zaključio je Balint Pastor. Ištvan Pastor, predsednik SVM je rekao da oni koji žele da glasaju za Aleksandra Vučića ne treba da osete nelagodu ako se postavi pitanje za koga da Mađari glasaju, jer ova odluka jača zajednicu. Kandidat vladajuće koalicije je korektan, poštuje mađarsku zajednicu i poštuje dogovoreno – naglasio je juče lider SVM na tribini u Zrenjaninu.
Aleksandar Vučić
SVM
SNS
Zrenjanin

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.