Ugrás a tartalomra

Takmičenje u dizanju tegova u Kanjiži

2022.12.17
14:21
2022.12.17
16:08
Forrás
Panon RTV
Na sportskoj manifestaciji učestvovalo je četrdesetak takmičara, najviše njih je iz Vojvodine.

Učesnici su se takmičili u muškoj i ženskoj kategoriji. Učestvovali su i početnici i profesionalci.

Ovo je bilo prvo takmičenje Laure Ivanović iz Kanjiže. „Ovu vrstu dizanja tegova mi je trener počeo forsirati oko septembra, rekao je da vidi potencijal u meni pa da probamo. Tako da sam još uvek veoma nova u ovoj kategoriji. Težina kojom sam počela bila je 80-90 kilograma, a maksimum koji sam do sada podigla je 130.“

Endre Biro iz Malog Iđoša se takođe pripremao za takmičenje. Sa dizanjem tegova ozbiljnije je počeo da se bavi pre godinu dana. Prema njegovim rečima, i pored potrebe da bude i potražnje za ovim, ima malo ovakvih takmičenja.

„Kod nas ovaj sport, dizanje tegova, nije popularan, više je „streetlifting”, u mađarskoj je popularniji i više finansiran sport. Takođe, takmičenja zaista ni nema, nažalost ovako je.“

Domaćin manifestacije bila je Vojvođanska rvačka akademija.

Botond Buza, organizator, Kanjiža: „Mnogi idu u teretanu, mnogi treniraju sa tegovima, ali malo njih diže ove ogromne tegove sa ponavljanjima, jer se mnogi plaše od povreda i mnogi u dizanju tegova vide samo da je težina veoma teška, ali mislim da dizanje tegova može monogo više dati sportisti nego što mu može oduzeti.“

Takmičenje je po drugi put organizovala Kancelarija za mlade opštine Kanjiža.

dizanje tegova
Kanjiža

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.