Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Takmičenje u kuvanju ajvara u Velebitu

2018-09-16
18:09
Svojevrsni karavan putem kojeg se odvija takmičenje u kuvanju ajvara stigao je u Velebit, selo koje je pobedilo prošle godine.

Ekipa koja skuva najbolji ajvar ići će na finalno takmičenje u Beograd, a dodeliće se razne nagrade, među kojima je putovanje u Budimpeštu i Beč.

Dolaskom jeseni započelo je tradicionalno kuvanje ajvara. U selu Velebitu se takmičenje u kuvanju ajvara organizuje po peti put, a svaki put dolazi sve više zainteresovanih. Ove godine takmičilo se 14 timova od ranog jutra. Odluku o pobedniku doneće žiri. Koordinatorka takmičenja Liljana Vukotić kaže da je karavan krenuo 17. avgusta iz Beograda sa Ade Ciganlije i sada se nalazi na polovini puta jer će posetiti preko 30 gradova širom Srbije. Prošlogodišnji pobednici bili su iz Velebita, ali se ove godine oni neće takmičiti.

Na festivalu su održani i sadržaji za decu, vašar i izložba rukotvorina.

Velebit
Ajvár

Najnovije

00:12

Lepo vreme za Uskrs

U narednim danima možemo očekivati neprekidno sunce. Mestimično međutim može doći do naoblačnosti. Najviša dnevna temperatura će se kretati između 19-23 stepeni.

Najčitanije

Orbán Viktor a gunarasi családdal

Viktor Orban posetio i Gunaroš

Mađarski premijer posetio je milionitog državljanina Mađarske van matice i njegovu porodicu koji državljanstvo dobio u procesu pojednostavljenog sticanja.

Pronađen leš u Tisi

U reci Tisi pronađeno je telo muškarca koji je nestao 24. marta kod Novog Kneževca.