Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Takmičenje u Trešnjevcu – šta sve traktori mogu

2021.09.12
19:50
Forrás
Pannon RTV
Porodični i dečiji programi, igre spretnosti, povorka traktora, kulturni program i koncerti – sve to činilo je XIII festival traktora u Trešnjevcu koji je i ove godine potvrdio svoju popularnost.

Kao i svake godine, i ove je Festival traktora otpočeo zajedničkom povorokom. Ulicama Trešnjevca prošlo je preko 150 snažnih mašina.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Po pravom letnjem vremenu, pred više hiljada posmatrača, u dobrom raspoloženju održan je u nedelju Festival traktora u Trešnjevcu. Programi su se odvijali na dve lokacije, na takmičarskom poligonu, kao i na bini postavljenoj u dvorišnom prostoru „Atlantis Garden"-a.

Kristijan Jovanović je iz Bečeja došao na festival: „Društvo mi odgovara, mnogo smo razgovarali sa traktoristima, drugovima, stekao sam nove prijatelje."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Učesnici su svoje znanje mogli da odmere na brojnim nadmetanjima u spretnosti. Među takmičarskim disciplinama bilo je priključivanje radnih mašina, okretanje, ubrzavanje, vučenje tereta.

Peter Zaboš iz Čantavira je po četvrti put učestvovao u nadmetanju: „Volim da učestvujem u kačenju pluga, u okretanju. Iz kačenja pluga sa dva raonika imam prvo, drugo i treće mesto, a sa tri raonika jedno drugo mesto."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Prošle godine zbog virusa korona ova manifestacija je izostala. Organizatori su se ove godine pribojavali da će u septembru biti manje posetilaca, ali broj prisutnih potvrdio je da je festival i dalje popularan.

„Trešnjevac je malo naselje i nas raduje što možemo da organizujemo ovako veliku manifestaciju. Tome se priključio i Dan sela. Došli su iz Mađarske, iz Erdelja, iz naših bratskih naselja, a traktorima iz čitave Vojvodine" kaže Nandor Bilicki, organizator.

Deca su mogla da se igraju u zamku na naduvavanje i luna parku, ali i da učestvuju u igri hvatanja praseta ili jagnjeta.

traktor
Trešnjevac
Festival traktora

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.