Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Talentum organizovao Adventsku plesnu kuću

2018.12.09
08:26
2018.12.09
08:40
Forrás
RTV Pannon
Subotičko umetničko udruženje talenata “Talentum” organizovao Adventsku plesnu kuću.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Na druženje u porodičnoj atmosferi odazvali su se ne samo članovi udruženja, već i drugi građani željni zajedničke božićne zabave.

Puno dobrih ljudi na malom mestu je stalo u sedištu subotičkog „Talentuma”, gde su deca pored izrade medenjaka igrala i pevala. Stvorila se prava praznična atmosfera, mališani su ukrašavali medenjake. „Sve sam ukrašavao, srce, zvezdu, mesec, lutku i padajuću zvezdu” veselo pokazuje svoje radove Konstantin Kovačić.

U drugom kutku deca su se angažovala u pustovanje. „Od ovog će biti anđelčić” otkrila nam je Leona Mađar.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dan prolazi u znaku svečane pripreme i rekreacije – rekla je predsednica udruženja Tamara Brezovski i dodala kako posle finih kolačića prija malo plesa. “U plesnoj kući su veoma popularne moldavske plesne igre, naravno i sad ćemo imati moldavske pesme i plesove.”

Udruženje je uspešno okončao 2018. godinu i raduje se 2019-toj. Umetnički direktor udruženja “Talentum” Roland Brezovski predstavio je niz planova za realizaciju. “Do juna smo puni programa, uglavnom kreativnim radovima, koje smo sve utanačili. Pripremamo se na takmičenja i susrete širom Vojvodine i Karpatskog basena.”

Članovi udruženja još ne idu na odmor, naime za 21.decembar pripremaju još jedan svečani program.

Talentum
advent
ples

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.