Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tamaš Deuč: Proces priključenja Srbije EU brzinom puža

2019-05-26
23:37
2019-05-26
23:47
Forrás
Pannon RTV
U procesu priključenja Srbije Evropskoj unije izgubljeno je proteklih pet godina.

Ovo je izjavio Tamaš Deuč, u Budimpešti dok se  iščekuju rezultati izbora na skupu Fidesa-HDNP. Poslanik Evropskog parlamenta ovako je izneo svoj stav: pogrešna je bila politika koja je u proteklom periodu isključila zemlje zapadnog Balkana, a za proces priključenja Srbije EU ocenio je da teče puževskom brzinom. Tamaš Deuč je dodao: Fides-HDNP i premijer Mađarske su borbeni zagovornici  ideje o proširenju EU.

„Evropska unija treba da se presabere ukoliko želi da bude institucija mira stabilne Evrope, i to ispravno želi, onda mi to u potpunosti podržavamo da se što pre ostvari kako bi se što pre ostvarilo proširenje Evropske unije na zapadnom Balkanu. U okviru toga Srbija prva treba da bude članica Unije. To je ujedno i interes naše nacionalne politike" rekao je Tamaš Deuč, poslanik EP (Fides HDNP).

Tamaš Deuč
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Pravila važe i za bicikliste

Ko pusti dete mlađe od 12 godina da vozi bicikl bez pratnje, ili se dete mlađe vozi bez pravilnog sedišta, može da računa na ozbiljne kazne.

Koncerti i vatromet u Bečeju

Preko vikenda je u potiskom gradu upriličena manifestacija “Bečej noću”. U petak uveče otvorena je izložba, održani su festival kratkog filma i nekoliko manjih koncerata.