Ugrás a tartalomra
MTI/Donka Ferenc

Tehnička greška moguć uzrok nesreće na autoputu M5

2019-10-28
19:58
Forrás
Pannon RTV
Nesreća se dogodila kada je kamion iz Srbije, u visni naselja Kištelek, prešao u suprotnu traku i sudario se sa dvoje vozila iz inostranstva. U sudaru je stradalo sedmoro osoba.

Prema raspoloživim podacima najverovatnije je tehnička greška dovela do teške saobraćajne nesreće na autoputu M5, kada je kamion iz Srbije prešao u suprotnu traku i u blizini naselja Kištelek sudario se sa dva putnička vozila. U nesreći je poginulo sedam osoba, vozač kamiona nije povređen. U jednom putničkom vozilu bilo je četvoro državljana Rumunije – dvoje odraslih i dvoje dece – dok identifikacija putnika iz drugog vozila još traje. Nesreća se dogodila rano jutros u 2.30 časova. Silvia Sabo, portparol Glavne policijske  kapetanije županije Čongrad je, nekoliko minuta pred početak našeg dnevnika rekla da uviđaj na mestu nesreće još uvek traje. Kolovoz je otvoren samo u pravcu prema Budimpešti.

„Kamion koji se kretao u pravcu Budimpešte probio je zaštitnu ogradu i sudario se sa dva putnička autobila koja su se kretala u suprotnom smeru. Putnička vozila su se zapalila i svih sedmoro putnika poginuli su na licu mesta. Policija je u potpunosti zatvorila kritičnu deonicu zbog uviđaja. To znači da putnici autoput mogu da napuste kod Kišteleka ili Balašće. U pravcu Reske mogu da nastave magistralnim putem broj 5" rekla je Silvia Sabo, portparol, Glavna policijska kapetnija županije Čongrad.

saobraćajna nasreća

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.