Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Temerin: Obnova škole uz pokrajinsku podršku

2020-05-23
16:19
2020-05-24
18:22
Forrás
Pannon RTV
Uz pomoć pokrajinske podrške, u poslednje četiri godine je u opštini Temerin realizovana investicija od oko 450 miliona dinara.

Zahvaljujući najnovijoj investiciji, postignuta je obnova sportskog igrališta i daljinskog grejanja jedne osnovne škole.

Obnavljanje sportskog igrališta osnovne škole “Petar Kočić” iznosilo je 3,2 miliona dinara. Novi teren je izgrađen od kvalitetnog materijala otpornog na sve vremenske prilike.

Jedna od najvažnijih investicija u Temerinu je obnova sistema daljinskog grejanja. Opština je za ovu namenu dobila 52 miliona dinara. Predsednik opštine Đuro Žiga je rekao, da imaju još nekoliko planova pored ovog. “U opštini Temerin je kanalizacija izgrađena pre 50 godina i kako se naselje širilo, kanalizacioni sistem se takođe proširivao. Većinu cevi je potrebno obnoviti, to jest zameniti azbestne cevi. Pored toga planiramo da u narednim godinama izgradimo fabriku pitke vode u Temerinu.”

Poslovi oko obnova sistema daljinskog grejanja odvijaju se u dve etape. Kotlovi su zamenjeni prošle godine, a sada se postavljaju nove izolovane cevi.

Sa obnovom će se značajno smanjiti dosadašnji gubici – rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik pokrajinske vlade: “Ovo će biti bolji i efikasniji sistem, koji će trošiti manje goriva i tako će ušteda biti značajana. Do sada su gubici bili veliki, prema proračunima, na godišnjem opština nivou može se uštedeti oko 120 hiljada evra iliti 14-15 miliona dinara, i ovaj iznos bi se usmerio za druga ulaganja.”

Između ostalog, u opštini se renoviraju i obrazovne ustanove, a planirana je i izgradnja prečistača otpadnih voda, što bi koštalo oko 4 miliona evra.

Temerin
škola
obnova
pokrajinska vlada

Slične vesti

Najnovije

19:31, Frissítve: 19:40

Subotički festival ukusa

Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.