Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Temerin: Oko 200 prodavaca na vašaru

2021.05.30
16:07
2021.05.30
17:30
Forrás
Pannon RTV
Veliki broj posetilaca je obišao vašar, a na vašaru bogat izbor robe.

U Temerinu je održan drugi ovogodišnji vašar. Razgledavanje je deo doživljaja kao i susreti sa poznanicima.

Temerinski vašar je poznat po tome, da se retki vraćaju kući praznih ruku.

Peter Kuhl: “Ne samo ja, dođu i prijatelji i obiđemo, nešto kupimo i tako prođe pola dana. Može se dobro pojesti i popiti, tako da svako radi šta mu je volja.”

Norbert Moiško: “Našao sam magnete i kape. Lepo je vreme, dobro društvo. Čekali smo da bude lepo vreme.“

Pannon RTV/Juhász Géza

Prodavci, proizvođači i zanatlije su verovatno još više čekali ukidanje ograničenja. U bogatoj ponudi imali su robu koja se prodaje isključivo na pijacama i seoskim kirbajima. Mihalj Marki: “Nadamo se da će kupovina biti bolja jer se svuda oseća nedostatak novca. I ovde samo šetaju i razgledaju ali se nadamo da će kasnije biti bolja kupovina. Verujte, mi koji proizvodimo i eventualno prodajemo, ova izolacija je donela veliki gubitak, jer nismo mogli prodavati. Nije bilo proslava, kupovine, kuvanja, sečenja.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Ovo je drugi vašar u Temerinu ove godine. Prošle godine se zbog epidemiološke situacije uspelo održati ukupno šest. Javno komunalno preduzeće Temerin koje održava vašar, produžilo je prošlogodišnji ugovor zakupa za ovu godinu, kaže pomoćnik direktora Nebojša Vukadinović. “Temerinski vašar je možda vašar sa najdužom tradicijom u Vojvodini. Od izuzetne je važnosti za opštinu Temerin iz jednostavnog razloga, što svaki sajam ima ogroman broj posetilaca, kako prodavaca, tako i kupaca.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Sledeći vašar se očekuje poslednje nedelje u junu i ako vreme bude pravo letnje, žedni posetioci i jubitelji piva će uživati u hladu postavljenih šatora.

vašar
Temerin

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.