Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Test iz matematike preznojio osmake

2022.06.28
14:13
2022.06.28
19:26
Forrás
Pannon RTV
Test iz matematike na maloj maturi prošao je bez ikakvih problema danas u Srbiji.

Drugog dana testiranja na maloj maturi i sada su, isto kao i juče, 522 škole bile domaćini osmacima. Ovakva organizacija je bila potrebna kako bi nadležni mogli na odgovarajući način da se pripreme  u slučaju prijave bombe. Test je počeo u devet časova i trajao je dva sata.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Ni danas nije bilo prijava o postavljanju bombi tokom završnog ispita za malu maturu u Srbiji. Osmaci su trebali da reše 20 zadataka kako bi na testu iz matematike osvojili maksimalan broj poena.

„Bilo je jako teško. Nekoliko zadataka, jedan-dva nisam rešila, ostale sam rešila. Nadam se da će biti dobro. Jučerašnji test iz maternjeg jezika je bio lakši, ali ni u to nisam previše sigurna, ali nadam se da će biti dobro" kaže Nikolet Šotet, učenica završnog razreda u osnovnoj školi „Kizur Ištvan" u Subotici.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

U iscrpljujućoj vrelini nije bilo lako rešavati zadatke iz matematike. U fiskulturnoj sali Tehničke srednje škole „Ivan Sarić" ventilatori su neprestano radili, a za sve učesnike bila  je obezbeđena voda u plastičnim flašama. Uprkos tome, vrućina je bila velika.

„Današnji test iz matematike je bio težak i zamoran. Tri zadatka sam izostavio, nisam znao tri, ali sam se trudio da ostale uradim" kaže Kornel Njilaš, učenik osmog razreda u osnovnoj školi „Kizur Ištvan" u Subotici.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

U sredu osmake čeka rešavanje kombinovanog testa. Subotičanka Renata Kavai nada se dobrim konačnim rezultatima, ali smatra da su zadaci iz testa matematike bili teški. Pripremila se i za kombinovani test.

„Videćemo kakav će biti. Nadam se da je dobro, jer iz toga sam bila dobra tokom svih školskih godina, tako da se nadam najboljem" kaže Renata Kavai, učenica osmog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Tačna rešenja zadataka iz matematike mogu već da se pogledaju na internet stranici javnog servisa Srbije.

„Listove sa zadacima predajemo u takozvani centar za skeniranje i tamo ih elektronski pregledaju. Oni đaci koji svoje ispitne zadatke rešavaju po IOP-2 programu, njihov ispitni list je nešto drugačiji. To se ispravlja u školi i nastavnici ga unose u sistem" kaže Melinda Đurić Kiš, direktorica osnovne škole „10. oktobar" u Subotici.

Kombinovani test koji se radi u sredu obuhvata pitanja iz pet predmeta. Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni 1. jula, u petak, na internet stranici Moja srednja škola. Istog dana moguće je uložiti i žalbu. Konačni rezultati biće poznati 5. jula.

mala matura
Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.