Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisa opada, ali kupači još uvek moraju da sačekaju

2020.07.14
19:41
2020.07.14
20:56
Forrás
Pannon RTV
Jedna nedelja, ili najduže desetak dana i ponovo ćemo moći bezbedno da se kupamo u Tisi - kažu nadležni. Do sada kupači nisu mogli da uživaju u ovoj reci, zbog visokog vodostaja.

Pored toga je i tradicionalno spuštanje Tisom sa bakljama, u okviru Festivala Tiski cvet odloženo, zbog jakog toka koji de uz visok vodostaj. Vodostaj reke je u utorak iznosio 301 centimetar, što više nije tako visoko, ali sam tok i dalje jak - upozorava Nandor Baranji, koordinator spasilačke ekipe na Tisi.

Drugi problem je to što u vodi i dalje pliva mnogo prljavštine i smeća, što može čak da izazove i smrtnu povredu. Prema  mišljenju nadležnihi, neophodan je oprez još najmanje nedelju dana.

Nandor Baranji, koordinator, spasilački tim na Tisi: „Ako građani ipak odluče da žele da se okupaju, onda moraju da se pridržavaju nekoliko osnovnih pravila. Prva i najvažnija stvar je da ko ne ume da pliva nikako ne ulazi u vodu. Takođe, ako se ne osećaju dobro, ako su konzumirali alkohol, ili ako su se pre toga dobro najeli, tada ne bi smeli da uđu u brzu reku."

Tisa
kupanje
bezbednost
visoki vodostaj
Nandor Baranji

Slične vesti

Najnovije

16:14, Frissítve: 16:59

Su-Gotika

U Dvorišnoj galeriji na subotičkom Korzou je otvorena izložba crteža subotičkih zgrada. Grafičar Ervin Kanjo radi i kao lokalni turistički vodič, pa su mu zgrade i detalji ulica uvek služili kao motivacija.
14:52, Frissítve: 15:56

Organizovana 4. Zavičajna tura po Bačkoj

Uprkos oblačnom vremenu od jutros, to nije obeshrabrilo gotovo 150 učesnika ove šetnje, koliko ih je učestvovalo na današnjoj 4. Zavičajnoj turi po Bačkoj. Na maršuti dugoj 25 kilometara učesnici su obišli nekoliko znamenitosti u opštini Senta.

Najčitanije

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.