Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisa opada, ali kupači još uvek moraju da sačekaju

2020.07.14
19:41
2020.07.14
20:56
Forrás
Pannon RTV
Jedna nedelja, ili najduže desetak dana i ponovo ćemo moći bezbedno da se kupamo u Tisi - kažu nadležni. Do sada kupači nisu mogli da uživaju u ovoj reci, zbog visokog vodostaja.

Pored toga je i tradicionalno spuštanje Tisom sa bakljama, u okviru Festivala Tiski cvet odloženo, zbog jakog toka koji de uz visok vodostaj. Vodostaj reke je u utorak iznosio 301 centimetar, što više nije tako visoko, ali sam tok i dalje jak - upozorava Nandor Baranji, koordinator spasilačke ekipe na Tisi.

Drugi problem je to što u vodi i dalje pliva mnogo prljavštine i smeća, što može čak da izazove i smrtnu povredu. Prema  mišljenju nadležnihi, neophodan je oprez još najmanje nedelju dana.

Pannon RTV

Nandor Baranji, koordinator, spasilački tim na Tisi: „Ako građani ipak odluče da žele da se okupaju, onda moraju da se pridržavaju nekoliko osnovnih pravila. Prva i najvažnija stvar je da ko ne ume da pliva nikako ne ulazi u vodu. Takođe, ako se ne osećaju dobro, ako su konzumirali alkohol, ili ako su se pre toga dobro najeli, tada ne bi smeli da uđu u brzu reku."

Tisa
kupanje
bezbednost
visoki vodostaj
Nandor Baranji

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije