Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Točila se prepečenica u Ljutovu

2019-11-09
20:59
2019-11-09
21:25
Forrás
Pannon RTV
Na festivalu mlade rakije ljubitelji ovog žestokog pića mogli su da biraju među 40 proizvođača koji su izložili svoje destilate. Organizatori kažu da je oboren rekord u poseti sa preko 3000 gostiju.

Na festivalu mlade rakije, koji je organizovan 12-ti put bila je prava festivalska atmosfera. Kvalitetna voćna rakija točila se u izobilju. Mikloš Horvat sa Kelebije sa prijateljima iz godinu u godinu dolazi u Ljutovo: „Godinama već dolazimo i zadovoljni smo organizacijom. Omiljena nam je kruška."

Na štandu Kristijana Kunjija, subotičkog proizvođača rakije zaista je bila bogata ponuda: „Doneo sam rakiju od jabuke, šljive, od komine grožđa, grožđa, breskve, kajsije, dunje, vilijamovke, maline, višnje."

Nikada do sada nije bilo ovoliko izlagača – naglasio je Saša Kopilović, organizator. Svoje destilate nudilo je više od 40 izlagača, ali na festivalu je bilo mesta i za domaću hranu, proizvode iz ručne radinosti i mnogo drugih sadržaja. Nije nedostajalo ni hrane. Na takmičenju u kvalitetu rakije proglašeni su najbolji u 12 kategorija. Organizator podvlači: „Moram da otkrijem da je dostignut evropski rekord u ponudi rakije od kajsije. Bilo je ukupno 94 uzorka kajsijevače, a ukupno je prijavljeno preko 350 rakija, i žiri je uglavnom zadovoljan."

Ljutovo
festival mlade rakije
Saša Kopilović

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Vaspitačice vaspitačicama

Prvo stručno savetovanje mađarskih vaspitača u Vojvodini održano je kao događaj, koji su inicirali vaspitači.