Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Točila se prepečenica u Ljutovu

2019.11.09
20:59
2019.11.09
21:25
Forrás
Pannon RTV
Na festivalu mlade rakije ljubitelji ovog žestokog pića mogli su da biraju među 40 proizvođača koji su izložili svoje destilate. Organizatori kažu da je oboren rekord u poseti sa preko 3000 gostiju.

Na festivalu mlade rakije, koji je organizovan 12-ti put bila je prava festivalska atmosfera. Kvalitetna voćna rakija točila se u izobilju. Mikloš Horvat sa Kelebije sa prijateljima iz godinu u godinu dolazi u Ljutovo: „Godinama već dolazimo i zadovoljni smo organizacijom. Omiljena nam je kruška."

Na štandu Kristijana Kunjija, subotičkog proizvođača rakije zaista je bila bogata ponuda: „Doneo sam rakiju od jabuke, šljive, od komine grožđa, grožđa, breskve, kajsije, dunje, vilijamovke, maline, višnje."

Nikada do sada nije bilo ovoliko izlagača – naglasio je Saša Kopilović, organizator. Svoje destilate nudilo je više od 40 izlagača, ali na festivalu je bilo mesta i za domaću hranu, proizvode iz ručne radinosti i mnogo drugih sadržaja. Nije nedostajalo ni hrane. Na takmičenju u kvalitetu rakije proglašeni su najbolji u 12 kategorija. Organizator podvlači: „Moram da otkrijem da je dostignut evropski rekord u ponudi rakije od kajsije. Bilo je ukupno 94 uzorka kajsijevače, a ukupno je prijavljeno preko 350 rakija, i žiri je uglavnom zadovoljan."

Ljutovo
festival mlade rakije
Saša Kopilović

Najnovije

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.