Ugrás a tartalomra
Dinovizija

Tokom vikenda Zimski festival tradicija na Paliću

2022.11.30
16:51
2022.11.30
17:01
Forrás
Pannon RTV
Posetioce na Paliću tokom vikenda očekuje izložba i vašar domaćih proizvoda, takmičenje u topljenju čvaraka i Trka Deda Mrazeva. Programi počinju u subotu u 9 časova.

U subotu, od 9 časova ujutro do mraka, svi posetioci će moći da kupe ručno pripremljena, tradicionalna jela, kao i upotrebne i ukrasne predmete. Pored toga, posetioci će moći da probaju pečenu krvavicu, kobasicu ili ovčiji gulaš, a sladokusci i razne domaće kolače. Svečano otvaranje Zimskog festivala tradicija, koji se ove godine organizuje po 9. put, biće u 11 časova kod Velike terase. Najmanje će zabavljati animatori, a deca će moći da pogledaju i predstavu Dečjeg pozorišta Subotica. Tokom vikenda, Crveni krst Subotice organizuje i akciju prikupljanja paketića za decu iz socijalno ugorženih porodica. Posle subotnjih programa, u nedelju u 11 časova, počinje sada već tradicionalna Trka Deda Mrazeva, ispred Velike terase na Paliću.

Elvira Janoši, glavni organizator, Trka Deda Mrazeva: „Učesnici će hodati, trčati na stazi od kilometar i po, u zavisnosti od toga šta im prija. Trka nema takmičarski karakter, već rekreativni, možete u toku trke pričatii, smejati se. Jedna veoma lepa i zabavna manifestacija, na koju su svi dobrodošli. Mališanima će medalje uručiti Deda Mraz, koji 4. decembra velikim sankama stiže na Palić, gde će sačekati sve one koji stignu na cilj. Na cilju će i deca i odrasli dobiti čaj i hleb s mašću.”

Subotica
Zimski festival tradicija
Trka Deda Mrazeva

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.