Ugrás a tartalomra

Tradicionalna mađarska seoska svadba

2023.01.29
14:17
2023.01.29
16:07
Forrás
Pannon RTV
Na 16. susretu majstora svadbene ceremonije u subotičkom Nepkeru zabavljalo se 300 gostiju i 17 ceremonijal majstora.

Majstori svadbenih ceremonija došli su iz Mađarske i Vojvodine, i mnogi od njih se bave ovim zanatom kao porodičnom tradicijom.

Tokom večeri ceremonijal majstori su međusobno podelili zadatke i prikazali jednu tradicionalnu seosku svadbenu ceremoniju od kupovine mlade do okretanja.

seoska svadba
mađarska
Nepker
Subotica

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.